zijdeschilderen, verven op katoen, wol, linnen...

berichten berichten lezen
Arashi Shibori

De verven Tobasign worden in brede kring erkend voor hun kwaliteiten op het vlak van het zijdeschilderen. Het zijn verven die bovendien gebruikt worden voor het beschilderen en verven van andere 100% natuurlijke stoffen zoals katoen, wol, linnen...

Tobasign is een reactieve verfstof in vloeibare vorm. Dit type product gaat een chemische reactie aan met de moleculen van de draad. Op die wijze wordt de verfstof vastgehouden in de vezel. De sterke binding tussen beide leidt tot een uitstekende weerstand bij het wassen en tav het licht, zonder dat de intrinsieke kwaliteit van ieder weefsel wordt veranderd.

In verband met zijn gebruik valt de mogelijkheid aan te stippen om de Tobasign verven op 2 verschillende manieren te fixeren met een zelfde resultaat: met Tobafix of met stoom.

Dit type verf wordt door vele artiesten en ontwerpers gekozen om vorm te geven aan hun creativiteit. We zullen gaandeweg enkele details van hun werken tonen.

We openen op deze website ook een forum voor de Tobadicten.


berichten


We plaatsen hier de meest relevante berichten.
Er worden ook interessante bijdragen aanvaard die gestuurd zijn naar textielverf.tobasign@gmail.com

Kunstcentrum 'De Gouden Pluim' - Voor kursussen en materiaal.
Vrijdagmarkt, 12 - 9000 Gent - België - Tel. +32/(0)9 225 69 05

Nieuws in verband met Textielkunst...
Forum Textielkunst - Tentoonstellingen, wedstrijden, etc...

Stoffen voor Patchwork & Quilt nieuw
Om je eigen Patchwork y Quilt stoffen te creëren, volg de stap voor stap beeldreportajes van de technieken Verven, Tie-Dye, Mokume, Maki-Age, Ori-Nui, etc. .

boven
Tobasign Benelux, Lijnmolenstraat 52, B-9040 Sint-Amandsberg, (Gent), België
tel/fax: +32 9 229 18 49 - textielverf.tobasign@gmail.com